Judo

Tommys dojo

Judo is een van oorsprong Japanse zelfverdedigingskunst, die rond 1882 werd ontworpen door Jigoro Kano. Het woord betekent “ zachte weg (manier) “.

Een beoefenaar van het judo heet een judoka. Judo is een uitgegroeid tot een wedstrijdsport die wereldwijd beoefend wordt en is tevens een olympische sport.

Oorspronkelijk was judo een zelfverdedigingskunst. Bij het bedenken van judo werd geput uit de rijke Japanse traditie aan vechtkunsten. Combinaties van klemmen en worpen werden echter uit het repertoire weggelaten. Deze kunnen gevaarlijk zijn, als de partner de techniek van het meerollen onvoldoende beheerst. In het Tai Jutsu spelen juist die technieken wel een belangrijke rol.

Het Judo Technische gedeelte dat u aangeleerd krijgt bij Tai Jutsu Tommy’s Dojo wordt door mij zelf gegeven, als steun bij een 2de Dan Judoka en een 2de kyu graad judoka ( bruine gordel ).

Zo hebben wij samen een kyu graad programma uitgeschreven om een zicht te krijgen wat als basis kan omschreven worden in dit deel van Tai jutsu Judo Technisch, als ook gevorderde technieken.

Als trainer is het belangrijk om altijd  een open visie te handhaven en te blijven leren. Technieken veranderen en sporten moderniseren en wij moeten daar in mee. Daar deze samenwerking onderhouden wij een vaste waarde in onze Tai Jutsu stijl en kunnen wij met fierheid het judo technische kennis blijven onderhouden in onze Tai Jutsu stijl. Ook durven wij puur Judo te gaan om echt te trainen volgens de regels, waarden en normen van het Judo.

Deze technieken komt de Tai Jutsuka ten goede wanneer hij zichzelf voorbereid op zijn 1ste Dan programma. Dit begint al vanaf 5de Kyu. ( gele gordel ). Op deze manier zal hij altijd een oplossing bedenken en veel sneller kunnen anticiperen wanneer de situatie hierom vraagt.