Ninja’s

Tommys dojo

Onze Ninja’s zijn onze 2de kindergroep. Zij mogen aansluiten vanaf het eerste leerjaar. Meestal is dit vanaf 6 jaar. Deze kinderen krijgen hetzelfde programma zoals de volwassenen. We gaan onze fysiek en mentaal voorbereiden ( opwarmen ) op de les. We gaan een techniek besturen en oefenen en we eindigen met een spelvorm.

Het verschil is dat deze kinderen deze leerstof in 7 delen zullen krijgen. De basiskennis zal uitgebreid bestudeerd worden en er zal langer op geoefend worden vooraleer een voorbereidingsexamen kan worden afgenomen. Deze 7 voorbereiding examen zullen één voor één samenkomen tot het uiteindelijke examen waar men alles moet tonen in één examen. Het voordeel is dat de kinderen dan al heel goed weten wat van hen verwacht word. En dat zij minder zenuwen hoeven te hebben voor het examen zelf. Ze hebben immers al heel goed geoefend ! Wanneer dit voorbereidingsexamen voldoet, zal een streepje op hun gordel verschijnen. Na 3 streepjes zal een nieuwe gordel hun beloning zijn : wit – geel.

Na deze eerste nieuwe gordel worden weer 3 voorbereindingsexamen gedaan met telkens een streepje als beloning. Valtechnieken en rollen, trap en slagtechnieken, afweer en ontwijktechnieken, klemtechniek en bevrijdingen en worpen. Dit is de volledige basiskennis voor het eerste volledige examen : de 6de kyu met als beloning een nieuwe gordel, nl. een volledige gele gordel.

De Ninja’s krijgen hiervoor 4 jaar tijd om deze allemaal rustig aangeleerd te krijgen en te oefenen. Oefenen doen we meestal allemaal samen of ter voorbereiding van een examen kan een (hulp)leraar het kind apart nemen. Ook grondtechnieken zoals houdgrepen worden in de vorm van het dierenparadijs aangeleerd.

De verder ontdekking van hun lichamelijke capaciteiten zal hun zelfvertrouwen laten groeien in een positieve manier. De samenwerking tussen de leerlingen onder elkaar en de interactie met de Sensei en de hulptrainers, versterkt hun sociale vaardigheden. Wie elkaar respecteert, zal samen heel ver geraken.

Iedere les is ook al 60 minuten.