Samurai’s

Tommys dojo

De Samurai’s zijn onze oudste kindergroep. Zij beginnen hier in het 4de leerjaar. De leeftijd van 10 jaar. Ook zij krijgen dezelfde leerstof als de volwassenen. Ook hier maken we het onderscheid om alles in te delen in voorbereidingsexamen. Een tweede onderscheid dat we hier maken is de 12 jarigen/eerste middelbaar studenten 1 lesdag per week laten meetrainen met de volwassenen. Hierdoor krijgen zij een inzicht over wat er hen te wachten staat. Ook het lestempo ligt daar hoger, als ook de voorbereiding (opwarming ) en de technische kant van de les zal moeilijker zijn.

De jongeren doen wat ze kunnen maar kunnen zo al proeven wat er allemaal mogelijk is de volgende jaren. Hier zal ook veel dynamischer getraind worden in hun technieken. Hierdoor is het zo belangrijk dat zij hun basis zeer goed onder de knie hebben. Daarom de verdeling van de basiskennis : valtechnieken en rollingen, slag en traptechnieken, afweer en ontwijkingstechnieken, bevrijding en klemtechnieken.

Wordt de spelvorm hier nog toegepast ? Uiteraard ! Het blijven kinderen ! Zij moeten de interactie met elkaar durven aangaan en een gezonde vorm van competitie weten te waarderen. Ook grondtechnieken komen hiervoor in aanmerking.

Iedere les zal minimum 60 minuten duren. ( details kijk contact gegevens )