Eerste Hulp Bij Agressie

Tommys dojo

Wie zijn wij ?

Tai Jutsu Tommy’s Dojo richt zich voornamelijk op het recreatief onderwijzen van zelfverdediging aan kinderen en volwassenen. Wij bieden zowel een conditietraining aan voor het fysieke en mentale welzijn van onze leden als ook een technische training voor het aspect zelfverdediging.

Door de groeiende, verontrustende berichten, agressie, racisme, intolerantie, die ons geleverd worden via televisie, radio en sociale media, zijn wij gaan nadenken. Kunnen wij ook op een andere manier mensen bereiken om, door communicatie en of training, deze oude waarden van respect en zelfrespect weer terug te vinden ?

 

Onze sportclub werkt op deze oude waarden. Samen met zes andere belangrijke woorden : houding en inzet, samenwerken, discipline, broederschap, zelfvertrouwen, om onze trainende leden inzicht te geven in wat het leven hen kan bieden.

 

Deze woorden worden gebruikt als een thema in een lessenreeks om ze weer als normaal te laten beschouwen. Enkel door hard te werken kan dit bereikt worden.

Wij hebben mensen in onze rangen die zowel de theorie als ook de praktijd ervaring hebben om bovenstaand thema te verwoorden.

Hierbij werken wij op onze 8 thema woorden om verbale, psychische en fysieke agressie te voorkomen of aan te pakken. Wij hebben een maatschappelijk assistent en een initiator trainer die ook dagelijks onder de mensen komen. Deze combinatie van theorie en praktijk maken het verschil in deze workshop/opleiding.

 

Wat zijn wij ?

Wij zijn een vzw die zich wil onderscheiden van de standaard werking van een doorgaans normale sportorganisatie. Uw manier van zelfverdediging hangt af van uw welzijn, uw ingesteldheid. Als wij door onze werking, een laagdrempelige maar effectieve meerwaarde kunnen bieden aan de verschillende vormen van agressie, zal de houding van het slachtoffer ook veranderen bij de volgende keer dat dit voorkomt.

Wij zijn geen psychologen maar werkende mensen die hun opleiding en ervaring willen meegeven om solidariteit, tolerantie en communicatie weer bespreekbaar te maken.

 

Hoe doen wij dit ?

EHBA omvat de theorie over wat verbale, psychische en fysieke agressie is. Wij maken het probleem kenbaar en verstaanbaar. We leren u wat u kan doen om dit te herkennen en tegen te gaan. Ook geven we u de valkuilen mee waardoor de agressie enkel kan vermeerderen.
Onze workshop omvat dus een theoretisch en praktisch gedeelte. We proberen via een rollenspel de theorie in praktijk om te zetten. Dit zorgt voor een boost in zelfvertrouwen, teambuilding en plezier.

 

Wanneer en waar doen wij dit ?

U kan ons inhuren voor een workshop van één uur. U kan naar ons komen op voorgestelde locatie. Of wij komen naar u op verplaatsing. De ruimte van een vergaderzaal is ruim voldoen.

 

Prijs ?

Cursus start  vanaf 10 personen : 15 euro per persoon
Max. 20 personen per workshop.

Inschrijven
Informatie Folder